Allergenen: We zijn op de hoogte van de samenstelling van al onze gerechten. Wanneer U een voedsel allergie van intolerantie heeft, meldt dit dan aan de leidinggevende van de bediening van keuken en  op Uw verzoek informeren wij U graag over de allergenen in onze gerechten!

Nieuwe kaart vanaf vrijdag 14 februari!!

Koude voorgerechten 

* Carpaccio van gemarineerde ossenhaas, basilicumpesto, Padano & pijnboompitjes € 10,95

* Zalm op speciale hout melange warm gerookt,

met een chutney van grape-fruit en bieten  € 10,25

* Duet van Hollandse garnaal:

garnalen cocktailtje met mango

& garnalen kroketje met limoen-chili dip  € 12,25

*Gerookte eendenborst op witlof salade

met sinaasappel & geroosterde pompoen  € 9,25

* Mattonella ham met sticky shiitake en wontons

gevuld met oosterse paddenstoelen  € 9,95

* "Olderwetsche Twentse nagelholt"

met confijt van framboos & lichee en croutons van focaccia  € 9,95

* Plankje vol lekkernijen:

# carpaccio # nagelholt # gerookte zalm # eendenborst

# champignon Dordogne # garnalen kroketje

  € 12,50 p.p. (min. 2 personen)

 

Warme voorgerechten 

* Kip-spiesjes op knapperige lente groente en honing-dille mosterd € 8,75

* Champignon Dordogne, champignons in een jasje van bierbeslag met knoflook-kruidensaus € 8,75

* Gebakken gamba's met geplukte spareribs, BBQ saus

en gesmolten brie uit de oven € 9.25

 

Voorgerechten kunnen ook als hoofdgerecht besteld worden,

er wordt dan € 3,50 extra voor de garnituren in rekening gebracht

 

soepen 

* Licht pittige Thaise kippensoep

met rode peper, shiitake & bosui € 6,50

* Tomatensoep met groenten, gehaktballetjes en een scheutje room € 6,50

* Courgettesoep met fijn gesneden gerookte zalm

en crème fraiche € 6,50 (kan ook vegetarisch)

 

Maaltijd salades 

* Riante salade met warme knoflook gamba's, Italiaanse rauwe ham,

komkommer, tuinkruiden aioli &

een krokantje van focaccia

* Frisse salade met groene asperges,

warme geitenkaas, perzik,

walnotendressing & chips van lotus wortel

 

Hoofdgerecht: € 18,50 (met rauwkost & gebakken aardappelen of friet)

Salades zijn ook als voorgerecht te bestellen € 9,75

 

Voor onze kleine gasten ...... 

* Kroket, frikandel of kipnuggets met friet, appelmoes & mayonaise € 4,75

* Poffertjes met stroop & poedersuiker € 4,75

* Spare ribs met friet, appelmoes & mayonaise € 7,75

 

Vegetarische gerechten 

* Vegetarische kip-stukjes in een zoetzure cajunsaus

met uien, perzik en bospaddenstoelen € 18,25

* Cannelloni gevuld met spinazie en tomatensaus,

romige bechamel & blauwschimmelkaas € 18,25

 

Vegetarische gerechten worden geserveerd met rauwkost & gebakken aardappelen of friet

 

Hoofdgerechten Vis 

* Zalmfilet met een Limoncello botersaus € 22,25

* Gebakken scholfilet met een zachte schuim van groene mosterd € 22,50

* Roodbaars & knoflook gamba's met een saus van rode curry en sugar snaps € 22,25

 

Hoofdgerechten Vlees 

* Tournedos (Biefstuk van de haas) met pepersaus € 26,25

* Kalfs rib-eye van de grill (250 gr.) Gegratineerd met Café de Paris boter € 24,25

* Spare ribs # 1 streng € 17,00 # 2 strengen € 21,25

* T-bone steak (500 gr.) Gegratineerd met Café de Paris boter € 29,50

Pi-Pa-Porc Schnitzel van Piggy Palace hèt varkensparadijs in Bathmen !!

* Traditioneel in hete olie gebakken met een schijfje citroen € 18,00

of

* Boeren garnituur: gebakken spek, ui en champignons  € 20,00

* Varkenshaas medaillons met zongedroogde tomaatjes, pesto & boeren-brie€ 21,50

 

Specialiteiten

* Gebraden parelhoenfilet met jus van rode port op puree van zoete aardappel

met pancetta, mango & bimi-groente € 19,50

*Malse lams-koteletten met honing-tijm saus € 27,25

* Gegrilde spies van diamanthaas met een saus van gepofte knoflook  € 22,95

* Langzaam gegaarde runder-sucade met mousseline van aardpeer,

en jus van rode port  € 21,50

* Op veler verzoek: "DIKKE DORTH"

botermalse kalfs rib-eye van 750 gram!!! met café de Parisboter € 42.50

 

Al onze hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen, 2 soorten groenten, friet & rauwkost

 

Dessert kaart 

* Coupe appeltaart met vanille en kaneelijs, appelcompôte, crumble & karamelsaus € 6,25

* Crème Brûlée met een tikkeltje koffie en een bolletje mandarijn-sorbetijs

van ijsboerderij Ôans  € 6,75

* Witte chocolade ganache taart met frambozensaus en pistache-ijs  € 6,75

*Tiramisu van bokkepootjes, mascarpone & hazelnootlikeur  € 6,25

* Battumse choco-soes gevuld met vanille roomijs,

boerenjongens, advocaat & slagroom € 6,75

* Wentelteefje van suikerbrood, yoghurt-ijs en hang-op met sinaasappel € 6,95

 * Festini coupe: peren sorbetijs met crunch van lotus koekjes & karamelsaus  € 6,25

* Kinderijs met verrassing  € 3.60

 

U kunt bij ons ala carte dineren tot 20 personen. Uiteraard kunt u ook met grotere groepen komen eten,wij serveren dan een met u overeen gekomen menu, of buffet al dan niet in arrangement vorm. Voor de arrangement in buffet vorm verwijzen wij elders op de site onder het kopje `arrangementen`

Hierbij doen wij u 2 menu suggesties voor grote groepen en alleen op reservering:

( m.u.v.de feestdagen)

Menu de Heeren van Dorth

Soep naar keuze met stokbrood & kruidenboter

*****

Plateau met vlees bestaande uit: varkenshaas en biefstuk puntjes, spare ribs, schnitzel & kipfilet

met stroganoff saus en champignon roomsaus

gebakken aardappel, frites, rauwkosten en 2 soorten verse warme groenten

*****

Coupe ijs met vers fruit, rode vruchtensaus en slagroom

€ 28,50 p.p.

(excl. consumpties, meerprijs onder de 20 personen € 2.50)

kinderen tot 12 jaar half geld

OF

Baronessen menu

VOORGERECHTEN KEUZE UIT:

* Carpaccio van ossenhaas met basilicum-pesto, Padano & pijnboompitjes

* Gerookte zalm met makreelsalade en een spicy mayo van peppadew

* Champignon Dordogne: Champignons in bierbeslag gebakken met knoflook-kruiden saus

*****

HOOFDGERECHTEN KEUZE UIT:

* Gebakken runder diamant haasjes met Café de Paris boter

* Varkenshaasje met champignon roomsaus

* Vangst van de dag: heerlijk vers met een hollandaise saus

Gebakken aardappelen, frites, rauwkost

2 verse groenten & sausjes

*****

Grand dessert: Heerlijke selectie van onze dessert kaart

gepresenteerd op etagères

€ 36,50 pp

(excl. consumpties meerprijs onder 20 personen € 2,50)

Alleen op reservering

 

 

 

Openingstijden

Maandag en Dinsdag gesloten

Woensdag t/m Zondag vanaf 11 uur,
keuken vanaf 12 uur tot  2130 uur

Zondag keuken tot 2030 uur 

Contact gegevens

Restaurant De Heeren van Dorth
Dorpsstraat 15
7437AJ Bathmen

0570-541285