Allergenen: We zijn op de hoogte van de samenstelling van al onze gerechten. Wanneer U een voedsel allergie of intolerantie heeft, meldt dit dan aan de leidinggevende van de bediening of keuken en op Uw verzoek informeren wij U graag over de allergenen in onze gerechten!

Koude voorgerechten 

* Carpaccio van gemarineerde ossenhaas, basilicumpesto, Padano & pijnboompitjes  € 10,50

* Mousse van gerookte forel in een cannelloni van gemarineerde komkommer  € 8.75

* Sallandse plaat-ham met een chutney van kweepeer & schijfjes honingmeloen € 9,25

* Dun gesneden, gerookte eendenborst met red chard, knolselderij-salade & truffeldressing  € 9,50

* Cocktail van gerookte zalm met groene appel, rode ui, een sprankje limoen & ravigottesaus  € 8,75

* Parelhoenpastei met een confit van bramen, sjalotjes & kruidnagel  € 8,50

* Rondje bos: ree-ham met veenbessen chutney, salami van wild zwijn

en een bitterbal van hert  € 10.75

 

Warme voorgerechten 

* Bitterballen van hert met een kruidige rozemarijn-mosterd dijonaise  € 8.75

* Gebakken kippenlevertjes met perzik, spek en ui geserveerd in rode wijn saus  € 8,50

* Champignon Dordogne, in bierbeslag gebakken met knoflook - kruiden saus  € 8,50

 

Voorgerechten kunnen ook als hoofdgerecht besteld worden,

er wordt dan € 3,50 extra in rekening gebracht

 

Soepen 

* Rijkelijk gevulde uiensoep met spekjes en een kaascrouton  € 5,50

* Tomatensoep met groenten, gehaktballetjes en een scheutje room  € 5,50

* Licht gebonden bospaddenstoelensoep met een vleugje truffelroom  € 5,50 (vegetarisch)

 

Maaltijd salades 

* Riante maaltijdsalade met krokant gebakken balkenbrij, gewelde appeltjes

en "Braakhekke" mosterd-mayonaise

*Salade Nicoise van gerookte zalm, ei, haricot-vert, cherry tomaat, ansjovis & rode ui

 

Salades zijn te bestellen als voorgerecht:  € 8,75

Als hoofgerecht:  € 15,50 (met gebakken aardappelen of frites)

 

Voor onze kleine gasten...... 

* Kroket, frikandel of kipnuggets met frites , appelmoes & mayonaise  € 4,50

* Poffertjes met stroop & poedersuiker  € 4,50

* Spare ribs met friet, appelmoes & mayonaise  € 7,50

 

Vegetarische gerechten 

* Gevulde paprika met groenten-ratatouille en paprikasaus gegratineerd met Gruyère kaas  € 15,50

* Bladerdeegtaartje van bospaddenstoelen met verse kruiden uit de oven  € 15,50

Vegetarische gerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen of frites & rauwkost

 

Hoofdgerechten Vis 

* Op de huid gebakken snoekbaarsfilet met venkel-botersaus  € 21,50

* Zalmfilet uit de oven met een frisse citroen-bieslooksaus  € 21,50

* Trio van zalm, kabeljauw en roodbaarsfilet met een geurige kreeftensaus  € 23,50

 

 

Hoofdgerechten Vlees 

* Tournedos (Biefstuk van de haas) keuze uit pepersaus of stroganoffsaus € 25,50

* Kalfs rib-eye van de grill (250 gr.) gegratineerd met Café de Paris boter € 23,50

* Spare ribs  # 1 streng  € 16,50  # 2 strengen  € 20,50

* T-Bone steak (500 gr.) gegratineerd met Café de Paris boter  € 28,50

* Wiener schnitzel: met een schijfje citroen  € 17,50 

boeren schnitzel gebakken spek, ui & champignon  € 19,50

* Stoofpotje van varkenshaas in romige champignonsaus met een snufje thijm & groene peper  € 19,50

Specialiteiten

* Malse spies van "rib-eye appeltjes" met een romige paprikasaus € 23,50

* Rosé gebraden hertenbiefstuk met een jus van rode port & sjalotjes € 26,50

* Medaillons van wild zwijn op Elzasser zuurkool en 'n kruidige wildjus  € 21,50

* "Veluws pannetje" van hert en wild zwijn, gestoofd in rode wijn

met een vleugje stoofperensap & kruidkoek € 19,50

 

Al onze hoofdgerechten worden geserveerd met rauwkost, gebakken aardappelen,

frites en 2 soorten verse warme groenten

 

Dessert kaart 

* Coupe ´Dorth`3 soorten ijs met vers fruit, rode vruchtensaus en slagroom € 5,75

* Marsmousse met Oreo crumble en cookie-dough ijs  € 6.50

* Creme brulee met een tikkeltje speculaaslikeur en vanille roomijs  € 6,50

* Yoghurt bosvruchtenijs van ijsboerderij "Oarns" met saus van rood fruit en crème de cassis  € 6,50

* Huisgemaakte tiramisu  € 5.75

* Appelcarré met boeren roomijs en warme vanillesaus  € 6,50

* Grand Dessert: een selectie van diverse zoete lekkernijen  € 8.75

* kinderijs met verrassing  € 3,50

 

U kunt bij ons ala carte dineren tot 20 personen. Uiteraard kunt U ook met grotere groepen komen eten, wij serveren dan een met U overeen gekomen menu, of buffet al dan niet in arrangement vorm. Voor de arrangement in buffet vorm verwijzen wij elders op de site onder het kopje `arrangementen`

Hierbij doen wij U een menu suggestie:

Soep naar keuze met stokbrood & kruidenboter

*****

Plateau met vlees bestaande uit: varkenshaas en biefstuk puntjes, spare ribs, schnitzel & kipfilet

met stroganoff saus en champignon roomsaus

gebakken aardappel, frites, rauwkosten en 2 soorten verse warme groenten

*****

Coupe ijs met vers fruit, rode vruchtensaus en slagroom

€ 27,50 p.p. kinderen tot 12 jaar half geld

 

 

 

 

 

 

Openingstijden

Maandag en Dinsdag gesloten

Woensdag t/m Zondag vanaf 11 uur,
keuken vanaf 12 uur tot  2130 uur

Zondag keuken tot 2030 uur 

Contact gegevens

Restaurant De Heeren van Dorth
Dorpsstraat 15
7437AJ Bathmen

0570-541285